Talianskoposlovenskykultúra 100x inak

TROCHA O ŠPORTE

Publikované 26.04.2016 v 14:14 v kategórii Postrehy, prečítané: 208x

FUTBAL AKO RODINNÁ UDALOSŤ

Možno by ste to nepovedali no je to tak. Bola som už na niekoľkých štadiónoch a zápasoch talianskej ligy. Bez rozdieľu kto hrá ( či už derby alebo len priateľský zápas) vždy je na tribúnach početné zastúpenie rodín s deťmi, ale aj dámy v pokročilom veku. Nie raz som videla ako stará mama s vnučkou mávu šálom na počesť víťazom.

V Taliansku je futbal kultúrne podujatie, nemusíte sa obávať žiadnych agresívnych a vulgárnych fanúšikov, ktorí sa medzi sebou bijú a pohadzujú po sebe sklenené fľaše od piva. A po zápase sa všetci v pokoji a mieri rozídu domov. Bez žiadnych zbytočných opletačiek. Toto isté môžete vidieť aj v Španielsku, no dovolím si tvrdiť, že talianski fanúšikovia sa snažia o trocha viac a atmosféra je tu oveľa živšia. :) Čo sa týka občerstvenia v Taliansku je to hot-dog, popcorn a coca-cola. V Španielsku sa lúskajú slnečnicové semiačka.

Samozrejme, treba dodať, že Hamšík spravil našej krajine neuveriteľnú reklamu. Ak si nejaký Talian bude pliesť Slovensko a Slovinsko – stačí spomenúť jeho meno a hneď sa všetko vyjasní.


TALIANI A POSILKA

Myslím si že v na Slovensku v porovnaní s Talianskom sa rozmohlo cvičenie s trénerom oveľa viac. V talianskych posilkách zväčša vidíte ľudí s vytlačenými obrázkami sérií, ktoré si našli na internete. Bez ohľadu na to, že je v posilňovni prvý krát a nemá potuchy ako sa daný stroj vlastne používa. Slovák sa na 90% zo začiatku spoľahne na odborné rady. Čo sa týka fitness stravy: Ak prechádzate po slovenských blogoch nachádzate recepty typu: kuracie prsia na milión spôsobov, ak si otvoríte nejaké fórum alebo blog v taliansku nachádzate: proteínová tiramisu alebo bielkovinové palacinky/ lievance.

Tak či onak každá krajina má svoje „top odporúčané zdroje bielkovín“ na Slovensku je to nepochybne tvaroh, cottagge cheese a kuracie ... Taliani si potrpia na odstredené bielka ( albume d´uovo),

 grécky jogurt (niečo ako u nás jemný tvaroh - no ani zďaleka sa mu nemôže rovnať) a bresaola.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?